Изписаха 5-годишния Марко от болницата след ужаса в Кресненското дефиле – ето съдбата му

Пострадалото завчера при тежката катастрофа на главен път Е-79 между Струмяни и Градешница 5-годишно момче от Сърбия е изписано от благоевградската болница. Детето е в добро общо състояние и може да отпътува за родината си, съобщи началникът на хирургия д-р Димитър Димитров, цитиран от struma.bg.

„Марко тази вечер ще остане в моето жилище в София, той и неговите роднини ще бъдат мои гости, момченцето сега има нужда от домашен уют и спокойствие”, каза вчера помощник-консулът на Сърбия Миро Лукич.

Той поясни, че в сряда детето ще отпътува за родния си град Върбас, който се намира до Нови Сад. Близките в присъствието на помощник-консула вчера са взели вещите на почерненото семейство от РУП – Сандански.

„Проведохме разговор със служители на реда в Сандански, причините за тежката катастрофа се изясняват, в момента се извършват експертизи, сега с роднини на семейството отново отиваме в благоевградската болница и после тръгваме за София”, уточни още помощник-консулът Миро Лукич. Посолството на Сърбия следи състоянието на пострадалото семейство, като лично се среща с лекуващите лекари в МБАЛ – Благоевград. Вчера около 16,30 часа екип от хирурзи начело със завеждащия д-р Димитров извършиха повторна операция на бащата на Марко, 41-годишния Ищван Макша. Той е с тежки комбинирани травми, сред тях хемопневмоторакс и разкъсан черен дроб, което налага и втора интервенция.

Майката Дравка, е преведена в реанимация на столичния институт „Пирогов“. Тя е на апаратна вентилация, има фрактура на три шийни прешлена и лицево-челюстна травма. Другото пострадало дете, което се завръщало от Гърция с родителите си, 9-годишният Георги от София, остава за лечение в хирургия на МБАЛ – Благоевград. На родителите му също се провежда лечение в болницата.

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!