МВР предупреждава: Телефонни измамници вече нападат преводачи и туроператори

Бум на телефонния тероризъм срещу преводачи, туроператорски фирми или туристически гидове в Слънчев бряг, Равда и Несебър, отчита полицията  Измемниците се представят за МВР – служител и настоява за извършване на преводачески услуги на задържани за едно денонощие в Районно управление – Несебър чуждестранни граждани, пише BulNews.

Използват се оригинални имена от ръководството на Районно управление за по-голяма достоверност на информацията, като се настоява с цел по-добра комуникация на чуждестранния гражданин и близките му, да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които впоследствие да бъдат осребрени. Възможно е да са налице и искания за превеждане на парични суми по определени сметки, които впоследствие при освобождаването на чуждестранния гражданин, да бъдат възстановени.


ОДМВР – Бургас предупреждава, че подобни обаждания не се осъществяват от нейни служители, тъй като за нуждите на полицейската дейност се използват специално наети към Районно управление – Несебър преводачи. Всякакви подобни обаждани да се считат за опити за телефонни измами и получилите ги да не предприемат настояваните действия.

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!