СЪРЦЕТО СПРЯ, ОПЕРАЦИЯТА ЗАВЪРШИ С ТРАГЕДИЯ. КАТЕТО ЕВРО В СЪЛЗИ НА ЗЕМЯТА: УБИХА МИ ДЕТЕТО! ИЗДЪХНА

Преди малко повече от седмица неизвестен извършител убива брутално едно от кучетата на актрисата Катерина Евро, докато е било в двора на къщата й в Кокаляне.

5-годишната Джаки от породата джак ръсел териер е била простреляна в окото и корема посред нощ по изключително мистериозен начин. В момента тече разследване по случая, като семейството на актрисата, както и самата тя, са категорични, че няма да оставят нещата, докато не открият убиеца.


„Днес намерих прекрасното ми куче Джаки, простреляна със сачми в окото и в корема. Сега я оперират. 
А теб, който и да си ти, ще те намеря!” написа по време на операцията актрисата в социалната мрежа с надеждата, че така ще събере максимално положителна енергия към своето любимо куче. И действително, тя получи вълна от съпричастност, както и неприкрито възмущение заради бруталното посегателство. Уви, това се оказа недостатъчно, за да бъде спасен животът на животинчето.
„Моята най-любяща и вярна приятелка, моята подкрепа в тъжни моменти, моята Джаки отиде на небето. Почивай там, където няма лоши хора, мила моя!”, написа Евро след тъжния му край.

От семейството отказват да дават повече информация, тъй като в момента продължава да тече разследване по случая, но споделят, че са сериозно притеснени от факта, че агресията на подобен човек може да е насочена към цялата фамилия. Досега на мястото са направени два огледа, а предвиденото наказание за жестокост към животно според закона е лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.
Той все едно ми уби детето. Не мога да се успокоя И няма да се успокоя… Джаки беше много мъничка и просто не знам кой идиот поиска да простреля в окото, в коремчето едно кученце, което нищо лошо не му е направило?!

И тези зверства към кучетата трябва да спрат, но не защото това е само моето куче, но и защото масово се избиват кучета – и домашни, и улични. Трябва вече да има зоо полиция, нещо трябва да се направи. Не може тези хора безнаказано да убиват и да стрелят по животни. Влязоха в нашия двор, в нашия имот, в нашия частен живот… ами ние имаме дете на 2 годинки?!”, с треперещ глас добавя актрисата. И описва с болка фаталната вечер:

„Същата вечер имахме гости. Стояхме на терасата, дворът е целият пред мен, говорихме си тихичко, кучетата бяха около мен. Гостите си тръгнаха към 02:00 часа, а убийството се е случило някъде между 12 и 02 ч. Защото, когато я потърсих, я нямаше.

Не можах да я намеря, защото беше много тъмно. А тя е припаднала в двора. Открихме я чак на сутринта”. Конфликти със съседи?

Към момента заради разследването, което тече от семейството на Катерина Евро отказват да дават подробности за това имали ли са и имат ли някакви конфликти със съседи.

Често при подобни случаи това е първата версия на разследващите. По думите на Катето Евро обаче, никой с никого не е имал никакви проблеми. „Сега не можем да казваме за предположения и съмнения, но реални конфликти със съседи не сме имали”, добавя и синът й Александър.

„Живеем от 1993 г. в тази къща, това са вече 24 години и досега никога не сме имали такива проблеми. Случаят е някак мистериозен. След полунощ някой да убие, да простреля куче в нашия двор, при това изглежда съвсем неслучайно, предвид двете сачми. А и кучето е малко – тя нито лаеше, нито беше агресивна.

Притеснението ми идва от това, че според мен не кучето е повод за подобна брутална реакция, защото това не е голямо лошо, зло куче, което е искало да ухапе детето на някого, след което гневен родител да си отмъсти?! Така би имало мотив… Но тук мотивът е неясен”, твърди още Кадиев.

Конфликти със съседи?

Към момента заради разследването, което тече от семейството на Катерина Евро отказват да дават подробности за това имали ли са и имат ли някакви конфликти със съседи. Често при подобни случаи това е първата версия на разследващите. По думите на Катето Евро обаче, никой с никого не е имал никакви проблеми. „Сега не можем да казваме за предположения и съмнения, но реални конфликти със съседи не сме имали”, добавя и синът й Александър.

„Живеем от 1993 г. в тази къща, това са вече 24 години и досега никога не сме имали такива проблеми. Случаят е някак мистериозен. След полунощ някой да убие, да простреля куче в нашия двор, при това изглежда съвсем неслучайно, предвид двете сачми. А и кучето е малко – тя нито лаеше, нито беше агресивна.

Притеснението ми идва от това, че според мен не кучето е повод за подобна брутална реакция, защото това не е голямо лошо, зло куче, което е искало да ухапе детето на някого, след което гневен родител да си отмъсти?! Така би имало мотив…

Но тук мотивът е неясен”, твърди още Кадиев.

Стрелбата с въздушна пушка се оказва недоказуема

„Ако бяхме в Дивия запад, аз щях лично да приключа този човек. Но понеже не сме там, а сме в законова страна, би трябвало законът да си свърши работата.

Иначе, ако знаехме кой е човекът, аз лично щях да се саморазправям с него по начина, по който той е постъпил с кучето, защото смятам, че човек трябва да носи пълна отговорност за действията си – и юридическа, но и личностна”, продължава разказа си Александър Кадиев. Но внася едно изключително важно пояснение относно законовата страна на случая:

„Проблемът при такива случаи е, че законът не е достатъчно добре подкован, много трудно се намират преки доказателства. Да, този човек има пушка, но тя не е бойна, а въздушна. Има разлика в чисто юридически план.

Полицаите не могат да докажат, че пушката е твоя, ако утре решиш да убиеш на улицата едно дете например. Тя не е регистрирано оръжие, а се взима чрез уведомление, доколкото разбрах. Така че, всеки може да си купи въздушна пушка, да застреля дете в парка, ако просто му скимне или е изрод и после много трудно може да се докаже, че го е направил”.

Източник: Блиц