Далай Лама: Искам щабът на НАТО да е в Москва

Далай Лама мечтае щаб-квартирата на НАТО да се премести в Москва.

Това заяви тибетският духовен водач в интерю за руския вестник „Комерсант“, цитирани от vesti.bg

„Ако офисът на Алианса се окаже в Москва, на всички психологически ще ни олекне, ще се появи усещането, че сега вие и американците сте заедно“, сподели въжделенията си гуруто и допълни, че след такова предложение сигурно вече няма да бъде допускан на територията на САЩ.

Духовният лидер сподели, че е оптимист за ситуацията в света въпреки „засилването на авторитаризма“.

„Гледам Америка и чувам много критики към Белия дом. Много от онези, които подкрепиха Доналд Тръмп, сега се обявяват срещу него. Гледам Русия и виждам протести срещу корупцията. Мисля, че в сталинските времена това би било невъзможно „, даде примери Далай Лама.

Той сподели и надеждата, която му носи несъгласието на много британци с излизането на страната им от Европейския съюз.

82-годишният Тензин Гяцо е 14-тият Далай Лама – духовният лидер на тибетските будисти.

От 1959г. той живее в изгнание в Индия, тъй като е нежелан от китайската комунистическа власт, която контролира родната му страна. До същата година е ръководител на правителството на Тибет, а впоследствие с мирни средства се бори за независимостта на страната от чужбина. 

През годините неговата кауза събира голяма международна подкрепа, но това така и не променя китайското отношение спрямо Тибет. 

Носител е на Нобелова награда за мир през 1989г. заради планът му за самоуправление на Тибет, съвместно с Китайската народна република. 

 

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!