Роден престъпник: 15-годишен ограбва старица на улицата, хрумнало му като я съзрял

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишния Е.А., за това, че като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното престъпление, е ограбил и нападнал старица, като и е причинил средна телесна повреда.
На 5 март 2017 г.

в гр. Пловдив, Е.А. се движел в района на бул. „Източен“. По същото време до близкото кръстовище се намирала 88-годишна жена, която носела дамска чанта. В нея държала портмоне с 13 лева, лични документи и мобилен телефон. Обвиняемият забелязал възрастната жена и решил да я ограби. Той я издебнал в гръб, хванал чантата и започнал да я дърпа, за да я отнеме. Жената не пуснала чантата, поради което Е.А. се ядосал и я блъснал, като я съборил на земята. 
Жертвата паднала на лявата си страна върху лявата ръка, като стискала дръжките на чантата. Действията на Е.А. били забелязани от свидетелка, която работела в близко шивашко ателие. Тя започнала да вика, че ще се обади в полицията, заради което обвиняемият побягнал по улицата. Според извършената съдебно-медицинска експертиза е установено, че при падането на 88-годишната жена е било причинено счупване на лявата ръка, в областта на китката.
Обвиняемият Е.А. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в Поправителен дом за непълнолетни.Кристина ИВАНОВА,