Чак Гугъл се намеси в драмата на бургазлии със софийските шофьори (СНИМКИ)

Преди две седмици председателят на Бургаския общински съвет Костантин Луков лично е свърза с представители на компанията гигант „Гъгъл”, за да им обясни, че в града има нова, удобна за всички улица, която води до Созопол.

Е, днес той лично се похвали, че е спечели битката.

Преди две седмици председателят на Бургаския общински съвет Костантин Луков лично е свърза с представители на компанията гигант „Гъгъл”, за да им обясни, че в града има нова, удобна за всички улица, която води до Созопол. Е, днес той лично се похвали, че е спечели битката.
От няколко дни ул. „Крайезерна” вече се появява на картите на компанията такава, каквато е.
 

„Това е една страхотна новина! Малко неправилно отразихте информацията, че е лично моя идеята да се свържем с Гугъл, аз не обичам да ми се приписват идеи, които са собственост на целия екип. Първоначално още като отворихме ул. „Крайезерна” обсъдихме на оперативка при кмета Димитър Николов, че трябва да се направи нещо такова. То беше обща идея. Важното обаче е, че от компанията са откликнали своевременно на нашата молба. Крайният резултат е налице”, каза самият Костантин Луков.
Според него това е една крачка напред, тъй като повечето шофьори разчитат предимно на указанията от GPS-ите. Сега вече новият маршрут е напълно годен за употреба и трафикът в града ще намалее значително през другия сезон.
 

Източник: Флагман.бг