Вучич изригна: Не искаме в НАТО, ще градим своя армия

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че „Сърбия не иска да членува в нито един военен съюз и желае сама да взема своите решение и да развива собствена армия“, предава електронното издание на белградския Vecernje novosti, цитира „Фокус“.
Според сръбския президент в централата на НАТО посрещат с разбиране решението на Сърбия и „никой не тласка страната към членство в Алианса“.
„За нас е важно не само да повишим заплатите на армията и полицията, но и да реализираме цялостна програма за жилищно настаняване на нашите военнослужещи и полицаи“, смята Вучич.

По повод изявлението на американския сенатор Рон Джонсън за бъдещето на Руския хуманитарен център в Ниш, сръбският президент уточнява, че „сенаторът е заявил това, което може да се чуе от всеки американец, а именно, че не иска Руския център в Ниш да получи дипломатически статут и не желае присъствието на руснаците, така както всеки руснак не иска да види Сърбия в НАТО, но те трябва да знаят, че Сърбия е страна която сама взема своите решения“