Каракачанов: Налице е противопоставяне между Русия и НАТО

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че е налице противопоставяне между Русия и НАТО, но според него България няма нужда да взима извънредни мерки, съобщава БНТ.

Той допълни, че в някой региони на Европа съществува напрежение, което може да бъде решено само по пътя на диалога. По думите му, ние нямаме интерес от излишно напрежение, защото цивилизования свят има един общ враг и това е радикалния ислям.

Каракачанов присъства на заключителния етап на военнополицейското учение на полигона „Ново село“.

„Противопоставянето, което съществува и в Украйна, напрежението, което е между ЕС и НАТО от една страна и Русия – това са все неща, които трябва да бъдат отчетени… Конкретна заплаха, както си я представят хората с това, че утре може да има десант на някой бряг, парашутен десант или нещо подобно няма, но напрежението съществува в някои региони в Европа. Конфликтът в Източна Украйна не е приключил, санкциите срещу Русия продължават. На ученията които се правят от страна на Русия и на алтернативни които се правят на НАТО. Така че диалогът, преговорите и разговорите са вратата и най-вече подхода за решаването на тези проблеми. Нямаме интерес от излишно напрежение т.к. цивилизования свят такъв какъвто го познаваме в Европа – Изток – Запад има един общ противник и той се нарича радикалния ислям, който ни атакува“, коментира Красимир Каракачанов, министър на отбраната.

Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във „Фейсбук“ 

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете В интернет

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!