Ето я и най-красивата жена в Америка. Какво ще кажете? Харесва ли ви? (снимки)

Снощи стана ясно коя е най-красивата жена в САЩ – това е 23-годишната представителка от Северна Дакота Кара Мунд. След 4-дневна борба за короната очарователната претендентка получи голямата награда на конкурса и бе призната за най-красивата дама в цяла Америка.

Това е първата участничка в 97-годишната история на конкурса от Северна Дакота, спечелила престижното първо място.

Никога дама от този край на САЩ не е била дори и в топ 5 на най-красивите жени в страната.

Събитието се състоя в Атлантик Сити, Ню Джърси, а конкуренцията бе безмилостнa, за първо място се бореха 51 изкусителни красавици. Подгласничките на Кара Мунд са „Мис Мисури“ – Дженифър Дейвис, „Мис Ню Джърси“ – Кейтлин Шофел, „Мис Окръг Колумбия“ – Бриана Кинси и „Мис Тексас“ – Маегана Ууд.

Въпреки че е само на 23 г., Кара Мунд, освен красива и нежна, е амбициозна млада дама със сериозни планове за бъдещето. Пред медиите тя заявява, че мечтае да бъде първата жена губернатор на Северна Дакота.

Също така тя съвсем открито и без никакво притеснение критикува решението на Доналд Тръмп да оттегли Америка от Парижкото споразумение за климата. Кара Мунд привлече вниманието на журито на конкурса още в първата вечер не само заради безспорната си красота, но и заради впечатляващите отговори на зададените към нея въпроси и голямото й сърце.

Тя организира модно шоу за благотворителна фондация в помощ на децата от родната й Северна Дакота. Океанът край Бахамите изчезна заради урагана Ани Цолова аут от сутрешния блок Ким и Кание очакват момиченце!

Освен короната и обожанието на цяла Америка Кара Мунд получи награда и от 50 хиляди долара. В следващите 12 месеца предстои новата Мис Америка да обиколи страната и да се отдаде на светски събития и каузи. Щом предаде короната на следващата красавица, ще започне висшето си образование в специалност право.