Касапницата в Тексас: Красавицита Мередит се разведе, покани приятели на купон, но бившият ѝ дойде и я разстреля с още седмина (СНИМКИ)

Полицията в американския град Плейно съобщи подробности около ужасяващата кървава касапница, която Спенсър Хайт устрои на 10 септември в дома на бившата си съпруга Меридит. Жертви на 32-годишния стрелец станаха осем души, сред които и самата Меридит, съобщава „Дейли мейл”.

При екшъна бяха ранени и двама полицаи.


 
27-годишната Меридит Лейн подала молба за развод през юли тази година след шестгодишен съвместен живот. Малко преди развода обаче Спенсър загубил работа, което много променило характера му и започнал да вдига ръка на жена си.
Скандалите помежду им продължили и след развода.
„Меридит много обичаше да кани гости в дома си. Направи го за първи път след развода и това явно не се хареса на Спенсър. Този психопат уби 8 души, за да накаже дъщеря ми за партито след развода”, разказва майка й Деби Лейн.
Във фаталната вечер в дома на Деби се вихрело футболно парти. Сред поканените гости имало и приятели на Спенсър. Вероятно този факт не се харесал на бившия съпруг. Около 20 часа вечерта той нахлул на купона и открил безразборна стрелба по гостите. Мъжът ранил девет души, осем от които издъхнали от раните си, а пристигналите на място полицаи го ликвидирали.
Свидетели на кървавото празненство разказват, че преди да започне да стреля, Спенсър за пореден път се скарал с бившата си.
Всички жертви са между 22 и 33 години, а нелепият им край буквално потресе жителите на Плейно.
Полицията разследва случая, за да се изясни какво е накрало младия мъж да извърши подобно престъпление.
Офицерът, прострелял смъртоносно Спенсър, е в отпуска. Превод: