Френският кабинет застава зад трудовата реформа на президента Макрон

Френското правителство няма да отстъпи от трудовата реформа на президента Еманюел Макрон, чиято цел е да се либерализира пазарът на труда. Това потвърди премиерът Едуар Филип ден след мащабните протести в страната, съобщава БНТ.

Първите мащабни синдикални протести, откакто Еманюел Макрон е в Елисейския дворец, преминаха под мотото „Безделниците са на улицата“, заради думи на президента, който обяви, че няма да отстъпи пред „безделниците, циниците и крайните.

Призивът на втория по големина синдикат извади на улицата 223 000 души в цяла Франция, по данни на вътрешното министерство. Организаторите обявиха 400 000. В Париж атмосферата беше празнична, въпреки инциденти, предизвикани от младежи с качулки.

Днес премиерът Едуар Филип увери, че хората имат право да протестират и гласовете им ще бъдат чути, но добави:

„Когато французите се изразяват чрез гласовете си по време на избори, те също имат право да бъдат уважавани. Реформата, която извършваме, беше обявена от президента по време на кампанията. Ние живеем в страна, където масовата безработица е постоянна. Страната е в по-неблагоприятно положение от други, също демократични държави. Живеем от дълго време с 9-процентна безработица. И французите поискаха от нас да променим страната“, коментира Едуар Филип, премиер на Франция.

Водещи профсъюзи, включително най-големият, не се присъединиха към протестите, макар да не одобряват реформата. Това говори за разцепление в редиците, коментира пресата. 

Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във „Фейсбук“ 

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете В интернет

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!