РАЗСТРЕЛЯХА НАЙ-ИЗВЕСТНАТА БЪЛГАРСКА БИЗНЕС ДАМА С 6 КУРШУМА ПРЕД ДЕТЕНЦЕТО Й! ПРЕДИ МАЛКО ТЯ Е

27 юли 2003 година пред Рибната борса във Варна. На изключително оживено място бизнесдамата Ваня Червенкова е простреляна с шест куршума пред очите на 6-годишната си дъщеря.
14 години по-късно тя се връща за първи път на фаталното място.

До сега умишлено го е избягвала, макар да се определя като смел човек. „Научих се да стрелям много добре, научих се да пилотирам самолет. Научих се на много неща в този живот, но не успях да преборя един-единствен страх и той беше да се върна именно на това място“, разказва Червенкова.

На пазара през 2003 година тя се прощава с предишната Ваня, затова сега поднася букет. „Аз буквално загубих живота си. На онова място за първи път срещнах онази велика сила, за която много автори говоря“, споделя бизнесдамата.

„Видях човека пред себе си. Спомням си изстрелите, които като за начало ги приех за пиратки. Спомням си борбата ми за живот. Това е най-силното нещо, което си спомням. Спомням си, че се давих в собствената си кръв. Спомням си, че не можех да дишам“, разкрива през сълзи Ваня Червенкова.

Тя остава три дни в кома. Въпреки тежките травми, лекарите успяват да я върнат към живота. „Много е тежко за мен, защото след толкова много години се върнах към местата, където буквално загубих предишната Ваня“, заяви тя и допълни, че знае извършителите и поръчителя на покушението, но никога не ги разкрива по бТВ.

До дело също никога не се стига. „Отдавна съм простила на тези хора. Те знаят, че нямам вина. Никога няма да потърся възмездие. Това е приоритет на онзи, който ни е създал“, заключи бизнесдамата.