НЕМИСЛИМОТО СЕ СЛУЧИ ТОКУ-ЩО, ЦЯЛ СВЯТ ЗАТАИ ДЪХ! КРАЙ С КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ! ПРЕДИ МИНУТИ ПРИНЦ ЧАРЛЗ БЕШЕ

Британският престолонаследник принц Чарлз зае мястото на кралицата на церемонията за Деня в памет на загиналите във войните.

Той положи венец от макове на военния мемориал Кенотаф в Деня в памет на падналите във войните, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
Тази година 91-годишната кралица Елизабет Втора наблюдаваше от близък балкон как 68-годишният й син води церемонията на мястото, което тя заемаше в продължение на близо шест десетилетия.

 
Редом с кралицата беше 96-годишният й съпруг принц Филип. 
В 65-годишното си управление кралицата не е водила церемонията само шест пъти. От тях два пъти причината е била бременност, а четири пъти тя е била в чужбина. 
Внуците на кралицата – принцовете Уилям и Хари, също участници във войни, поставиха яркочервени венци в подножието на мемориала. 
На церемонията присъстваха и високопоставени британски политици, представители на различни религии и на страни от Общността на нациите, войници, ветерани и граждани. Те се събраха в студения слънчев есенен ден, за да отдадат почит на загиналите през Първата световна война и последвалите конфликти. 
В 11 ч. по Гринуич паметта на загиналите беше почетена с две минути мълчание. То приключи със звуците на тръба, свиреща мелодия за военни погребения. 
След официалното полагане на венци хиляди ветерани, вдовици и семейства на загинали преминаха край мемориала под звуците на военен оркестър и аплодисментите на събралите се, носещи червени хартиени макове – символ на загиналите във войните. 
Церемонията в северноирландския град Оума беше прекъсната след откриването на подозрително устройство. 
Полицията отцепи района. 
През 1998 г. в Оума беше извършено най-кървавото бомбено нападение в конфликта между католици и протестанти в Северна Ирландия.