Соломон Паси сравни небесния екшън на Борисов с драма, изживяна и от Меркел! Това обаче нямало да се случи с други двама световни лидери

„Трябва да си припомни, че преди години Иран отклони и самолет, на който летя германския канцлер Ангела Меркел. Заради това тя бе принудена да кръжи над два часа над Турция“. Това заяви Соломон Паси за отклонения от Иран правителствен самолет, с който премиерът Бойко Борисов пътува към Саудитска Арабия.


 

Бившият ни външен министър обаче бе категоричен в едно: „Иран спря полета на Меркел и на Борисов, но няма да посмее да спре самолета на Доналд Тръмп и Владимир Путин“.
Паси бе попитан дали България попадна в дипломатическа буря заради правителствения ни самолет и отговори: „Това е маловажно. България си е подготвила исканията и питания към Иран за случилото се“.
Соломон обаче припомни: „Иран има карма със Запада. Има отдавнашни санкции на ирански полети над Европа, има и нови и нови санкции, които им се налагат“.
„Все пак трябва да не забравяме, че правителственият ни самолет е летял към Саудитска Арабия, който е най-големият враг на Иран. С това действие тя показват позицията си към другата арабска страна. Но не смятам, че това нещо трябва да се взима много насериозно и да се прави голям проблем“, каза Паси.
Бившият външен министър от кабинета на Царя коментира и защо Негово Величество е с Борисов в Саудитска Арабия: „Царя има солидно влияние в арабския сват. Премиерът направи много смел дипломатически ход като го покани в делегацията си“.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В !