Българската и шведската полиция с голям удар!

Шведската и българската полиция разбиха организирана престъпна група за внос на просяци от България, съобщиха от МВР. У нас са задържани двама мъже – Б.П. /59г.

/и Б.Б. /41г./. Те са набирали, транспортирали и склонявали българки да просят на територията на Швеция. За двамата има издадена Европейска заповед за арест.

Претърсени са 8 адреса в Кнежа и са иззети автомобили, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, тефтери със записки, документи за парични преводи, накити от жълт метал, суми в левове и шведски крони, самолетни билети, наркотични вещества и други.
Паралелно, на територията на Швеция са извършени обиски на 5 адреса, където са открити и иззети парични суми, тефтери със записки, мобилни устройства, документи за осъществени парични преводи. Арестувани са девет души, съпричастни към престъпната дейност, сред които и жени на възраст от 18 до 39г.. На 7 от задържаните е наложена мярка за задържане под стража.
В рамките на разследването са разпитани множество жертви на трафик на хора.
Издирва се и още един от членовете на групата, обявен с едно лице с Европейска заповед за арест.  Цялата операция е проведена под ръководството на Специализирана прокуратура и е наблюдавана от Евроджъст и Европол.