Марко е хирург, който оперира хората, за да не попадат в инвалидни количка, а сам се парализира

Марко Долфин, 36-годишен, остана парализиран шест години след автомобилна катастрофа. Това обаче не му попречи да продължи да работи в болницата в Торино.

Марко е ортопедичен хирург, който работи в болница „Сан Джовани“ и управлява движенията си с помощта на екзоскелет, който му помага да стои по време на операцията.

„Това е инвалидна количка, която може да бъде поставена във вертикално положение ,аз я пускам с дистанционно управление и ми позволява да изпълня задачата, която съм избрал“, каза Марко пред Corriere della Sera.

Това невероятно момче-Не искаше да се откаже от живота си след тежка катастрофа, в която падна от мотоциклет.

А именно, той се втурна да стигне до болницата, за да помогне на колегата си, но на около 300 метра преди болницата претърпя ужасен удар. Вместо да отиде да помага в болницата, колегите му спасяват живота.

-След операцията знаех какво е, защо не си чувствах краката, а колегите се опитваха да ме пощадят от болезнената истина, каза Марко, който през тежкото възстановяване имал най-голяма подкрепа от своите близки, които също са лекари.

– Аз съм психически болен, като всички останали. Мислех за всичко, което не можах да направя, като хирург. Но след няколко месеца след рехабилитацията, една година след инцидента, се върнах на работа, казва Марко, добавяйки, че може да работи и да седи, но иска да движи краката и ръцете си. Той обаче не беше доволен от това, иска да работи всичко, затова купува първата си вертикална количка преди пет години.

– Пациентите и техните семейства винаги са много странни в началото, но когато започне разговорът за техните здравословни проблеми, по някакъв начин моето състояние пада във фонов режим.