Вижте Мария Данаилова – топманекенката на соца! (уникални снимки)

Мария Данаилова бе голямата любов на Стефан Данаилов.

 

 

Въпреки че десетки актриси напират да се снимат и да общуват с красавеца на българското кино, той достига до зрелостта с една и съща съпруга – Мария.

 

 

Запознава се с нея преди 45 години пак благодарение на сестра си Роси.

Приятелката й Мери е известна столична манекенка и работи за луксозните модни списания от онова време. Ликът й е на кориците на „Лада“ и „Жената днес“, а тя дефилира с колекциите за ЦНСМ.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Тогава бях само младо, красиво, добре танцуващо момче. В първи курс ходех да се снимам като манекен за някой лев. Каквото изкарвах, го харчехме в Унгарския ресторант. Бях толкова хърбав, че си слагах вестници за подплънки под палтото, за да изглеждам по-як“, признава той.

Мария бе най-близкият му човек, негова довереница и секретарка, която поемаше част от товара на тежкото му всекидневие.

 

 

Приживе тя странеше от светската суета и се бе отдала изцяло на семейството. От предишния си брак с режисьора Вили Цанков бившата манекенка има син Росен и две внучета близнаци.

Любовта на Мария и Стефан пламва още когато тя е омъжена за Вили. Големият аристократ на театъра преживява трудно раздялата, но благородно се оттегля и до последно не каза лоша дума за съперника си. Макар и доста по-млад, Ламбо остана до края един от приятелите му.

Росица има две деца. Синът й Ламби Кондов завършва ВИТИЗ. Днес 47-годишният мъж е фермер в Южна Африка. Той е от брака на Росица Данаилова с Кондов, чиято дъщеря Марта е от втория му брак. Роси пък казва „да“ на кинорежисьора Константин Обрешков и ражда Роси. Тя наследява професията на баща си, поставя в Македония, работи в Родопския театър. Племенничката на Ламбо нарече дъщеря си Стефана в негова чест. Роси е и дясна ръка на професора в НАТФИЗ.