Невероятна история: Красавицата Кортни се сдоби с общо 9 деца само за 4 минути (СНИМКИ)

Майка на три деца увеличи семейството си с още шест рожби, след като вчера роди шестзнаци, съобщава Daily Mail. Само за четири минути 35-годишните Кортни и Ерик Валдроп стават родители на девет деца. Те посрещат на бял свят три момчета и три момичета, които се присъединяват към трите им по-големи сина.

Двойката е заедно още от училище и казва, че винаги са искали голямо семейство. За тяхна изненада, лекарите откриват шест плода в утробата на Кортни.
С тази новина идва и страхът от усложнения, които могат да възникнат при бременност с толкова много бебета. За щастие, всичките шест бебета се раждат здрави. Това е облекчение за двойката от Алабама, която има дълга история на спонтанни аборти, след като през 2008 г. се радва първият им син Сайлър.
е използват асистирана репродукция, за да заченат двете момчета Уейл и Бридж, които днес са на пет години.
След аборт на четвърто дете през януари, лекарят на Кортни я поставя на специално лечение, което има за цел да предотврати зачеването на близнаци.

По време на ултразвук през юни обаче те чуват шест сърдечни удара. Това е причина за празнуване, но и за загриженост поради изключително големия риск от преждевременно раждане.
Майки, които носят множество зародиши, имат по-голям шанс да родат с цезарово сечение, освен това са изложени на по-висок риск от инсулт, високо кръвно налягане, гестационен диабет и инфекции на пикочните пътища.
Лекарите често прилагат процедура, при която се намалява броят на фетусите и по този начин се увеличава шансът за оцеляване на останалите зародиши. Кортни и Ерик обаче отказват.
Според проучване от 2013 г., броят на ражданията на тризнаци и повече бебета, дължащи се на асистирана репродукция, е нараснал от 36% на 45% от 1998 до 2011 г. В същото време ражданията на повече бебета поради ин витро оплождане  спадат от 48% на 32%.