„Гугъл“ нае бившия дизайнер на чипове за „Епъл“

В стремежа си към създаване на свои собствени процесори, „Гугъл“ е наел бившия дизайнер на чипове за „Епъл“ Джон Бруно, съобщава тех порталът „Енгаджет“. 

Преди да се присъедини към корпорацията Бруно е бил ръководител на екипа в „Епъл“, отговарящ за изготвянето на анализи на конкуренцията и е едно от главно действащите лица извели процесорите на iPhone и iPad една стъпка напред пред всички останали. 

Макар и подробностите около новата позиция на Бруно да остават неясни за момента, той най-вероятно бил привлечен, за да помогне на „Гугъл“ в разработката на по-добър вътрешен хардуер за линията смартфони Pixel на компанията.

Понастоящем единственият персонализиран чип, с който хардуерът на „Гугъл“ разполага е чипът за Визуално ядро (Visual Core) ​​на Pixel 2, който е и отчасти отговорен за висококачествената камера на телефона. 

Освен гореспоменатия чип за изображения обаче, вътрешният хардуер в телефоните на „Гугъл“ рядко може да се определи като нещо специално. 

Устройствата на компанията често използват един и същ вътрешен хардуер, както и други устройства с „Андроид“. Работата на Бруно с „Епъл“ дава основание да се вярва, че той ще се занимава със създаването на персонализиран процесор и за бъдещи устройства на „Гугъл“, макар и да е възможно фокусът на работата му да бъде поставен другаде. 

И все пак независимо от спецификата на работата на Бруно, наемането му е доказателство, че „Гугъл“ удвоява отдадеността си към подобряване на вътрешния хардуер на серията Pixel. Що се отнася до плодовете на труда на Бруно, вероятно ще мине известно време, преди да видим какво са постигнали той и останалата част от екипа на „Гугъл“. 

Това може да отнеме няколко години, докато се направи прехода от концептуалното ниво до реалното имплементиране на хардуера. Би било изненадващо обаче, ако още в следващия модел Pixel бъдат забелязани сериозни нововъведения.

бгнес

Всяка минута очаквай сензационна новина в В интернет!

Изпращайте вашите снимки на 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във „Фейсбук“ групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

виж – 

/p…