Учениците от Пета езикова гимназия във Варна сътвориха коледно чудо! Ето на колко много деца в нужда помогнаха

Чудесата се случват и те са навсякъде около нас. Най-важното е, че именно децата и младите хора в България успяват да ги творят. Как варненските ученици от Пета езикова гимназия създадоха истинска приказка за десетки нуждаещи се деца, разказа пред Интернет Станислав Суков.

Ето какво разказа той:

Аз съм едно момче – ученик във варненската Пета езикова гимназия(ГПЧЕ „Йоан Екзарх“), 11 клас.

С угромна гордост, удовлетворение и желание за популяризиране на такива инициативи и постигане на масовост, обединение и съпричастност бих искал да споделя за една БЛАГОРОДНА КАУЗА, около която се обединиха родители, възпитаници и преподаватели от Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ – град Варна. Лично за мен, като пряк участник и организатор, това беше един много по-запомнящ се, скъп и незабравим урок, който ще помня през целия си живот, отколкото учебната материя, която усвояваме през годината.

С традиционното запалване на коледните светлинки на Никулден, в Гимназията започна и подготовката за благотворителния коледен концерт, превърнал се в дългоочаквано събитие, вече повече от 20 години. Но постигнатото не би било реалност, без подкрепата на ръководството – в лицето на директора, г-жа Галина Германова.

„Направи ДОБРО, дари НАДЕЖДА!“

Под това мото преминаха благотворителните инициативи на Пета. От 18 до 22.12.2017 г., учители и ученици организираха „Седмица на благотворителността“ – снимки с Дядо Коледа и Снежанка, благотворителен базар, волейболни мачове и благотворителен коледен концерт.

Подготвеният от гимназистите концерт се представи на 22 декември в залата на Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Интересът беше огромен, а присъстващите повече от местата в залата. Завършекът на прекрасната седмица и начало на празниците беше традиционното хоро в двора на гимназията. 

Събрана беше сумата от 6000 лв. за лечението на 7-годишно момче, болно от онкологично заболяване, и социалния дом в с. Тополи. Бяха събрани също обувки, дрехи, играчки и книги за сдружение „Гаврош“.

Чудото наистина се случи! Доброто беше в Пета! То се четеше по очите и лицата на всички. Учители, ученици и родители се обединиха и осъществиха едно БЛАГОРОДНО ДЕЛО!

Всяка минута очаквай сензационна новина в В интернет!

Изпращайте вашите снимки на 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във „Фейсбук“ групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

виж – 

/p…