Известен хомеопат разкри какви големи ползи за здравето ни носят австралийските цветни есенции

Преди около 30 години австралийският натуропат Иън Уайт, използвайки учението на д-р Едуард Бах, създава серия от 69 вида цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Австралия. Австралийските цветни есенции са вторите най-широко разпространени в света след Баховите. За разлика от тях обаче те са насочени много повече към особеностите на съвременния човек със специфичните за нашата епоха проблеми – преодоляване на градския стрес, защита от електромагнитните лъчения, освобождаване от натрупани тежки метали, проблеми със сексуалността, комуникацията, липсата на духовност и др.

С австралийските цветни есенции работят много от известните в Европа натуропати. Есенциите са си извоювали водещо място в комплексното лечение на сериозни заболявания като тиреоидит на Хашимото, стерилитет, проблеми с надбъбречната жлеза. Подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция, балансират и хармонизират. От 2017 г. и в България имаме официален вносител на австралийските цветни есенции.

Какво е характерното за тях, какъв е ефектът, как повлияват психическото и физическото ни здраве? Отговор на тези въпроси вижте в интервюто на д-р Ирена Маждракова – класически хомеопат, магистър-психотерапевт на хора с увреждания, EFT-терапевт, шуслеров терапевт, цветотерапевт. През 2014 г. д-р Маждракова завършва курс за терапия с австралийските цветни есенции. Сертифициран преподавател към “Australian Bush Flower Essences”.  

– Д-р Маждракова, какво е основното предназначение на австралийските цветни есенции? Кое е характерното и важното за тях?

– Най-важното за австралийските цветни есенции е това, че те са един от малкото инструменти, с които разполагаме, в помощ на психо-емоционалните ни проблеми; на нашите нагласи; на блокажите, които получаваме при натоварване и стрес. А също и при проблеми във взаимоотношенията ни с близките, в службата. Т.е., във всички тези случаи австралийските цветни есенции са изключително полезни. И на първо място, защото са абсолютно безвредни. Т.е., това не е някакво хапче със странични действия. По своята природа те много наподобяват на хомеопатичните препарати, защото са разредени разтвори на цветя. Които разтвори обаче са извлечени по т.нар. слънчев метод. Най-образно мога да ви го обясня със следния пример: открай време нашите баби правят сироп от бъз. Натопява се цветът в студена вода и така дори вкусът на цветето преминава в разтвора. 

Какво е общото и какво е различното между тях и Баховите цветни есенции, четете в най-полезния сайт Zdrave.to.