Шефът на ДАИ-Пазарджик проговори за уволнението си

Началникът на ДАИ – Пазарджик Владимир Добрев, който заведе подчинените си в затвора като превантивна мярка срещу корупцията в системата, се разделя с поста от 15 януари. Това съобщи той пред БиТиВи.

По думите му на 12 декември м.

г. са му предложили това да стане по взаимно съгласие с обезщетение от 6 заплати.

„Аз приех и съм поставил условие това мое освобождаване да стане от 15 януари т. г.”, поясни той. „Завеждането на служителите в затвора беше с цел превенция. Исках да ги заведа там, за да им проведа инструктаж – не в килиите, а в клуба на затвора. Исках да им обърна внимание, че проблемът е сериозен”, отбеляза Добрев, пише .

„Имаше индикации, че местната структура на ДАНС проявява интерес към областния отдел“, допълни той. „Има служител, който беше хванат с подкуп, беше вкаран в затвора и си излежа присъдата“, каза още Добрев.

След посещението са започнали проверки от изпълнителната агенция. „Беше подаден сигнал от зам.-министъра на транспорта до Районната прокуратура в Пазарджик, започна се проверка с оглед превишаване на власт или злоупотреба със служебно положение. Всички служители бяхме викани в ДАНС и разпитвани”, заяви Добрев.

По думите му той предварително е казал на служителите, че ще правят инструктаж в затвора. „Бяхме 8 служители, само мъже. Служителката, която впоследствие се жалва, не трябваше да идва. Но аз я видях в затвора на входа, че и тя е дошла с нас. Ако бях казал: „Ти няма да влизаш в затвора”, щеше да се счита за дискриминирана и щеше да се чувства по-обидена”, посочи Владимир Добрев. Той изтъкна, че при посещението си не са имали никакъв пряк контакт със затворници. Добрев подчерта, че по принцип не е трябвало да съгласува намерението си с по-висшестоящи, но тогава е казал на изпълнителния директор. „На няколко пъти ми каза: Виж там нещо, от ДАНС ровят покрай вас, ще станете за резил. Аз му казах, че ще ги заведа в затвора на инструктаж”, допълни той.

Всяка минута очаквай сензационна новина в В интернет!

Изпращайте вашите снимки на 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във „Фейсбук“ групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

виж – 

/p…