Само в …! Такава нечувана наглост от сестри-кандидатки за граничари се случва за първи път в Пазарджик!

Вчера в полицейското училище в Пазарджик, което е към Академията на МВР, се е провеждал изпит по английски език за кандидати, желаещи да започнат работа в „Гранична полиция”.

 Сред кандидатите е имало много момчета и момичета от цялата страна. Служителите в полицейския център обаче се усъмнили в самоличността на една от кандидатките, която се представила за 23-годишната Надя от Кюстендил.

Лично директорът на полицейското училище е провел разговор с момичето и заедно с колегите си установили, че това всъщност е 20-годишната й сестра Анита, научи от разследващи. Тя се представила на изпита с личната карта на своята сестра, защото според нея била по-подготвена и очаквала да извърши изпита по английски. Освен това двете си приличали много и така сметнали , че измамата ще мине пред преподавателите в ЦСПП-Пазарджик. Там обаче работят опитни и дългогодишни служители на МВР и номерът не минал.
Вместо на изпит, младата дама била задържана за 24 чяася от пристигналите на мястото ченгета от Пазарджик. Тя е бвинена за това , че си служи с чужд документ за самоличност при опит да заблуди органите на министерството на вътрешните работи и в частност преподавателите от полицейския център в Пазарджик.  От ОДП Пазарджик потвърдиха за опита за измама и кааха, че девойката вече е освободена от ареста. Предстои да се изправи пред съда. 
Кристина ИВАНОВА,