Сринаха със земята легендарните къщички на „Спартак” (снимки)

 

 

Легендарните къщички на стадион „Спартак” вече са само спомен за поколения спартаклии.

Пред тъжния поглед на култовото куче Голиат, което живееше там от години, те бяха сринати със земята от багер заради разширението на бул. ”Левски”.

Както е известно, в къщичките представителният тим на Спартак беше на режим преди мачове през 70-те години, а там спяха също футболисти, които не са от Варна. Най-известният от тях е Наско Сираков, който носеше екипа на Спартак в периода септември 1980/март 1981.

На същото място се подвизаваше администрацията на клуба, а през последните години и тази на ОСК „ЖСК-Спартак” и Асоциацията на ветераните спортисти и деятели във Варна.

Къщичките винаги ще се свързват и с една от паметните победи в историята на Спартак. На Трифон Зарезан 1981 година отборът елиминира шампиона ЦСКА в турнира за Купата на Съветската армия, след като го побеждава с 2:1 в ¼-финален мач. Головете за успеха вкарват Живко Господинов и Тодор Попов в последната минута, а според очевидци и статистици това е най-посетения мач изобщо на стадион „Спартак”.

На трибуните присъстват над 15 000 зрители, като някои от тях гледат прави събитията на терена от покрива на прилежаща къщичка, покрита с керемиди.

В един момент част от покрива поддава на тежестта и рухва. Хора падат на земята, но за щастие се разминават с рани и контузии.

Всяка минута очаквай сензационна новина в В интернет!

Изпращайте вашите снимки на 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във „Фейсбук“ групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

виж – 

/p…