От последните минути! ГЕРБ: Спекулация е, че сме се отказали да ратифицираме Истанбулската конвенция!

Свикахме пресконференция, за да разсеем всякакви спекулации, че сме се отказали да ратифицираме Истанбулската конвенция и да внесем малко здрав разум в социалистическата партия. Това заяви министър  Екатерина Захариева по време на извънредна пресконференция на ГЕРБ.

Всички абсурди и спекулации, които се чуват в обществото, ги няма никъде като текст в конвенцията.

Терминът социален пол всъщност е от 70-те години на миналия век., който означава разчупване на стереотипите за двата пол , които ги поставят в неравностойно положение.
Тя обърна внимание, че конвенцията не е приета набързо, а дебати по нея текат от много години. Тя припомни, че повече от година има работна група по нея. 91% от убийствата на жени се извършат от мъже, в повечето случаи от партньор или познат мъж.
Не се заигравайте с дребни популистки неща, каза Захариева.Тази конвенция ще ни задължи да осигурим превенция и да осигурим помощ за жертвите от насилие. Големият финален дебат трябва да се проведе в парламента, заяви от своя страна министър Цецка Цачева.
Големият финален дебат трябва да се проведе в парламента, заяви от своя страна министър Цецка Цачева. Тя изброи в кои държави е приключило ратифицирането на конвенцията.
Така или иначе Конвенцията ще бъде окончателно приета от ЕС, заяви Цачева и по думите й, ще стане задължителна и за нас.Тя призова всеки да прочете текстовете на конвенцията непредубедено.