Историята на 17-годишна провинциалистка, решила да изкара пари по лесния начин и застанала на гарата, ще ви остави без дъх! (СНИМКИ)

Носят се легенди, че в Съветския съюз съпрузите не са си изневерявали, извънбрачни деца не е имало, а красивите жени не са продавали телата си срещу пари. Руснаците, живели по това време, обаче са наясно, че това са само легенди, но за такива неща не се говорело, защото били неприлични и опасни.

Доказателство е и следващата история, взета от истинския живот: печална, мила и едновременна смешна.

За едно момиче от дълбоката провинция, покорило големия град със своята простота. 

Тя се случила още през 80-те години на миналия век, когато заплатата на един инженер била 130 рубли, интернетът не съществувал, а комунистите разказвали историите си за светлото бъдеще, което едва ли не ще настъпи всеки момент. 
Момиче от далечната руска Република Карелия пристигнало в Петербург, за да следва в университет. С изпитите обаче не й провървяло и се наложило да започне работа в завод и да заживее в общежитието за работнички. 

Парите, с които дошла в големия град, бързо свършили, а не искала да се връща в къщи. Приятелки й подсказали къде може да започне доходоносна работа. 
 
„Искаш ли да пооправиш финансовото си положение? С твоите данни няма да имаш никакъв проблем!“, казали й момичетата с опит и я подучили къде да застане и какви коли да чака. 

Без никакви задни мисли,  17-годишната провинциалистка тръгнала към мястото. Малко след това дошли и първите младежи: 
„Кого чакаш?“, попитали я те. 
„Трябва да изкарам пари“, казало без свян момичето. И се усмихнало. 
  

„Ела при нас, ние ще те закараме и ще изкараш“. 
Закарали я в натруфена, но прилична къща, в която отдавна не бил въвеждан ред. 

„И какво сега? Иди, измий каквото е нужно… А ние ще те изчакаме тук“, казали й мъжете. 

Момичето радостно излязло от стаята. А през това време момчетата отворили шампанско, пуснали музика и започнали да чакат. Но красавицата не се появявала. Изгубили търпение, те отишли до банята, за да й кажат да побърза.


Когато отворили вратата, останали без думи. Пред тях стояло момичето, а в ръката си държало парцал. Банята и тоалетната блестели от чистота. Всички чинии, които от седмица стояли в мивката, били измити, а мазните котлони – излъскани. 

Момчетата били шокирани, защото за първи път виждали подобно нещо. Един от компанията извадил от портмонето си осем банкноти от по 25 рубли и ги дал на невинната рускиня. 
„Тези 200 рубли за мен ли са?“, попитало невярващото момиче. 

„За теб са, за теб! Прибирай се вкъщи, сигурно си уморена. Да ти извикаме ли такси?“, попитали младежите.
„Момчета, тук има още много работа. Ще измия прозорците…“, настоявало момичето.  

Съветската Пепеляшка просто искала честно да изкара парите си и получила такава възможност въпреки странните обстоятелства. 
Наивна ли е била или глупава? Преценете сами. Източник: Офигено
Превод …