БСП с извънреден брифинг! Сезират прокуратурата заради голяма несправедливост!

На какво основание прокуратурата е позволила на МВР – Шумен да води разследване и да изисква информация от БСП кои делегатски лица са присъствали на заседания? На какво основание искат информация за членове на БСП? Това запита на извънреден брифинг в парламента лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

„Питаме Цацаров използвана ли е прокуратурата в Шумен за лични облаги. От кога МВР – Шумен не се занимава с корупция, а с това кой членува в БСП“, каза Нинова.
„През последните години се упражняват натиск и репресии над граждани, малък и среден бизнес. Ако кажеш нещо срещу властта  -уволняват те от работа и ти се изсипват НАП и всички държавни служби. Искаме да кажем на тези хора, че всеки подложен на това, ще има нашата защита с всички законни български и европейски средства“, каза тя
„Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен, защото е бил член на партията ни и му образуват проверка. Заобикаляйки закона започва ровене в партията в Шумен и в София, като се изискват всички списъци на партията.“, добави лидерката.
„От министъра на вътрешните работи не очакваме реакция, защото е политическо лице и изпълнява поръчките на ГЕРБ, но искаме Цацаров да се заеме и да си свърши работата.
На въпрос относно разногласията със Станишев и дали е искано да напусне партията, Нинова заяви, че няма да коментира вътрешнополитическите проблеми на партията и отново поде: „Икономическа престъпност се занимава с членството на БСП, което нарушава демокрацията в страната. Очевидно този човек е допуснал грешки, но какво отношение имат списъците на партийни събрания“, запита тя.Никол ИВАНОВА,