Джесика Частейн блести в „Принцесата на покера“

„Принцесата на покера“ е базиран на действителната история на Моли Блум (Джесика Частейн) – млада, харизматична олимпийска надежда в ските, която е принудена да загърби спорта след тежка травма. След като кариерата й на спортист е преустановена, семейството й настоява тя да следва право, но Моли решава да си почине една година и приема сезонна работа, която я въвежда в начинание, изискващо сходни на спорта инстинкти и дисциплина: да ръководи най-ексклузивните в света нелегални игри на покер с високи залози.

Дълбоките джобове на холивудски величия, сред които се говори, че са били Бен Афлек, Тоби Магуайър и Леонардо Ди Каприо, спортни звезди и бизнес магнати осигуряват десетилетие на бляскав успех.

Но Моли привлича вниманието на грешните хора, когато влиза в контакт с членове на руската мафия. Успешната серия приключва рязко, когато е арестувана посред нощ от 17 агенти на ФБР, размахващи огнестрелни оръжия. Изправена пред сериозни наказателни обвинения, единственият съюзник на Моли е адвокатът Чарли Джефрис (Идрис Елба), който открива, че Моли Блум е нещо много повече от това, което се опитват да внушат таблоидите.

Принцесата на покера бележи режисьорския дебют на Арън Соркин, носител на „Оскар“ за адаптиран сценарий за „Социалната мрежа“, носител на „Златен Глобус“ за най-добър сценарий за „Стив Джобс“ и на пет награди „Еми“ за телевизионния сериал „Западното крило.“ Сред най-известните и успешни филми на Соркин се нареждат „Доблестни мъже“ с Том Круз и Джак Никълсън и „Кешбол“ с Брад Пит. „Принцесата на покера“ и тази година ще отведе Соркин на червения килим на юбилейното 90-о издание на „Оскар“-ите  с номинация в категорията за адаптиран сценарий.

В допълнение към Джесика Частейн и Идрис Елба, в ролите се включват носителят на „Оскар“ Кевин Костнър („Танцуващият с вълци“, „Спасителен отряд“), Майкъл Сера („Джуно“) и Джереми Стронг („Големият залог“).

„Принцесата на покера“ идва в кината на 23 февруари.