1 от 7 човека от населението страда от слухова загуба

Често приемаме слуха за даденост. Едва когато се сблъскаме с трудностите, причинени от слуховата загуба, осъзнаваме, че той е не само средство за комуникация, но и врата към цял нов свят, изпълен с възможности. 

1 от 7 човека от населението страда от слухова загуба

С напредване на възрастта диапазонът на чуване намалява, както и способността за възприемане на високите честоти.

Внезапните силни звуци и продължителното излагане на високи нива на шум могат лесно да засегнат слуха ни. 
Слуховата загуба се появява постепенно или внезапно, като може да засегне хора от всички възрасти. Постепенната загуба на слух обикновено остава незабелязана за дълъг период от време. 

Обикновено хората със слухова загуба чакат цели 10 години преди да предприемат мерки.

Въпреки че осъзнаваме, че слухът ни се е влошил, отказваме да признаем за наличието на проблем и вярваме, че ще се справим сами. Обикновено хората със слухова загуба чакат цели 10 години преди да предприемат мерки. За съжаление това отлагане във времето оказва негативно влияние върху качеството на живот. Това води до изолация от света, а ежедневието ни се превръща в едно огромно предизвикателство, изпълнено с напрежение и стрес. 

Основни фактори, причиняващи слухова загуба

Има различни фактори, които причиняват загуба на слуха. Някои от тях можем да избегнем, но други не. Постоянният поток от звуци с висок интензитет, ушните инфекции, включително лечението с лекарства могат да причинят увреждане.
Едни от основните причинители на слухова загуба са: натрупване на ушна кал, инфекция на ушния канал, увреждане на тъпанчето, инфекция или събиране на течност в средното ухо, продължително излагане на високи нива на шум, както и естественият процес на стареене.

Първите индикации при слухова загуба

Страдате от шум в ушите
Струва Ви се, че другите говорят прекалено тихо
Често карате хората да повтарят казаното
Затруднявате се при водене на разговор по телефона или в шумна среда
Усилвате прекалено силата на звука на телевизора или радиото

В такива случаи се предпоръчва редовна профилактика на слуха. Център за слуха Fonio предоставя професионално и качествено обслужване в 10 града из цялата страна.  Центровете са оборудвани с най-новата и модерна апаратура за слухопротезиране и изследване на слуха. Може да разберете повече за дейността на фирмата ТУК.  (www.fonio.bg)

Направете си ОНЛАЙН тест на слуха.
Този кратък въпросник ще Ви помогне да определите дали имате специфични слухови проблеми.

* реклама

 В интернет!

 

  

 

/p…