Кошмар в небето над Виена! Приземиха самолет заради пътник с…

Пилот направи аварийно кацане заради пасажер, държащ се неприлично на борда. Пътникът неколкократно е пускал газове, а това е довело до напрежението на борда, което е накарало пилотите да поискат разрешение от диспечерските кули за аварийно кацане, съобщава Fakti.bg.

Става въпрос за полет на авиопревозвача „Трансавия“ от Дубай към амстердамското летище „Схипхол“.

Машината в крайна сметка е направила аварийното кацане в австрийската столица Виена, съобщи „Ню Йорк поуст“. Няма пострадали пасажери.

По време на полета един от пасажерите е започнал да „отравя“ стоящите до него пътници с газовете си. Те му направили забележка, но той продължил. Така се стигнало до бой на борда, което принудило командира на полета да кацне аварийно. Във Виена полицаи са чакали самолета на пистата, за да изведат натрапника.

След качването си на борда те арестували двама мъже и две жени. Пилотите посочили четиримата като виновни за случилото се. Жените, които са сестри, ще съдят авиокомпанията, защото по думите им нямат нищо общо с инцидента. Задържаните прекараха няколко часа в полицията.

В крайна сметка са били освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения. От „Трансавия“ обаче са им наложили доживотна забрана да се качват на техни самолети. „Нашият екипаж се е погрижил за безопасността на полета. Когато пасажерите представляват риск, пилотите действат. Обучени са за това“, обявиха от компанията.

 В интернет!

 

  

 

/p…