Много лоши новини за Кирил Принца от Несебър, обвинен, че е застрелял готвача си

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Кирил Христов, подсъдим за хулиганство и умишлено убийство, извършено през април, 2016 г. в Несебър. Христов, по-известен като Кирил Принца, застреля своя дългогодишен приятел и готвач в заведението му Никола Колев.

Кървавата драма се разигра малко преди 22 ч. на 17 април, в градината на ресторант „Принц Кирил“ в Стария Несебър.

61-годишният собственик на заведението е обвинен в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – произвел четири изстрела със законно притежаван пистолет, насочени към саксия на палма в градината.

Това е станало около 20 ,30 ч. Малко по-късно, около 21,50 ч., когато готвачът Кольо се качил в джипа на столичен бизнесмен с хотели по морето, Христов се приближил към колата и отново произвел изстрел, който ранил фатално Никола Колев. За това деяние Христов е обвинен в умишлено убийство по чл. 115 от НК. Обвинението срещу Кирил Принца претърпя няколко метаморфози до влизането на делото в съда, припомнят запознати. Първоначално Христов бе обвинен в умишлено убийство, но след проведени нови следствени експерименти и експертизи, обвинението бе трансформирано в много по-леко – за причиняване на смърт по непредпазливост.

Районната прокуратура в Несебър обаче скочи срещу новото обвинение и в крайна сметка Апелативната прокуратура се произнесе срещу преквалифицирането на обвинението в по-леко. Очаква се до дни съдът да насрочи дата за първото заседание