Серина: Имам да измина още дълъг път и да свърша много работа

Винъс Уилямс победи по-малката си сестра Серина с 6:3, 6:4 в третия кръг на силния турнир по тенис в Индиън Уелс (САЩ). Двете американки се срещнаха в толкова ранен стадий на надпревара от календара на WТА за първи път от 1998 година, когато играха една срещу друга във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Винъс беше загубиха осем от последните девет мача помежду им, но този път обстоятелствата бяха различни, тъй като Серина отсъства от корта повече от година заради бременност и раждане на дъщеря си Алексис Олимпия през септември.

В същото време 37-годишната Винъс направи добър сезон през 2017 година и се утвърди в топ 10, като в момента заема осмото място в световната ранглиста.


„Въпреки всичко, нивото на Серина е много високо и беше изключително трудно да приключа мача. Това, че съм играла повече срещи определено помогна. Въпреки че през тази година не съм играла чак толкова, мачовете от миналия сезон натежаха“, коментира Винъс, която в следващия кръг ще играе срещу латвийката Анастасия Севастова.

„Не бях играла повече от година, но това не прави загубата по-малко разочароваща. Искаше ми се да играя по-добре, но не се получи. Желанието е едно, но реалността е съвсем друго. Имам да измина още дълъг път и да свърша много работа, за да си върна формата, но съм амбицирана“, коментира двукратната шампионка Серина.