Гъста и лъскава грива, само за месец-Бърз растеж с евтина съставка-Без да губим повече време, ето рецептата!

Горчицата на прах отдавна е известна като отличен стимулант за растежа на косата . В допълнение, тя абсорбира излишната мазнина, подобрява кръвообращението към кожата, регулира работата на мастните жлези.


Въпреки това, тази сложна съставка трябва да се използва компетентно, за да се избегне изсушаване на скалпа, пърхот и чупливост на косата.

Ако имате алергии или чувствителна кожа, използвайте горчицата с изключителна предпазливост. В този случай е по-добре да добавите маслиново или бадемово масло, яйчен жълтък, кефир.

Рецепта за маска за коса с горчица

СЪСТАВКИТЕ

2 супени лъжици горчица на прах
2 супени лъжици гореща вода
1 яйчен жълтък
2 супени лъжици зехтин или козметично масло
2 чаени лъжици захар


ПОДГОТОВКА

Разбъркайте всички съставки, докато се получи гладка смес.
Маската за растеж на косата с горчица и захар може да се приготви без яйчен жълтък, ако не ви харесва миризмата. Яйцето може да бъде заменено с мед.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Нанесете маската, разделяйки косата на две, тъй като тя трябва да засегне скалпа и корените на косата. В този случай се опитайте да избегнете намазване на върховете на косата. След като се намажете, обвийте главата си найлонова торбичка и след това с кърпа.

Останете така от 15 минути до 1 час . Ако правите тази маска за първи път, не забравяйте да я държите поне 15 минути, дори ако изглежда, че главата ви се загрява. В това кратко време няма да има никаква вреда, но постепенно ще свикнете с нея и ще можете да държите маската за 30 минути и по-дълго, което е много по-ефективно.

Краищата на косата трябва да се омазнят по-добре, тъй като маската може да ги изсуши допълнително. Направете маска за коса с горчица веднъж седмично. Ако косата ви е много мазна, тогава можете и 2 пъти седмично, това ще помогне за намаляване на себума. Общият курс трябва да бъде поне 1 месец.
В резултат на прилагането на тази маска косата ви ще започне да расте по-бързо. Тя ще стане по-гъста и лъскава като коприна . И те бавно ще се омазнява, така че не е нужно да я миете толкова често.

Уверете се, в ефективността на тази маска и споделяйте рецептата с приятелите си!