В „Кючука“ в Пловдив палят свещи срещу черна прокоба, близките на убиеца Ради и убитата Илияна се кръстят!

Не сме знаели, че Ради има сериозни психически проблеми. Илиана ни спомена, но Ради приемаше настояването ѝ да иде на лекар несериозно, казваше, че нищо му няма. Това разказаха пред роднини на младото семейство, което беше открито мъртво в апартамента им в Пловдив.

Те се кръстят и благодарят на Бог, че лудостта на бащата е пожалила 13-месечната му дъщеричка. Обикновено, когато някой превърти, той коли и трепе наред. Добре, че агресията му не се е насочила към детето, иначе сега щеше да има три трупа.

Други се ядосват и казват: „Като е искал да се трепе, защо уби майката на детето си, да се трепе сам?“

Близки разказаха още, че доскоро Ради не е имал признаци на каквито и да е проблеми. Обичали се с Илиана, имали планове за още едно дете, когато поотрасне малката. Илиана преди работила в ЕВН, казаха пък други източници. Сега била в майчинство, но смятала скоро да се върне на работа.

Полицията категорично отхвърли да има данни за любовен триъгълник от страна и на мъжа, и на жената. Нещо обаче трябва да е провокирало агресията, която се е отключила в Ради. Какво е то не спират да се питат близките. Според тях, Ради е изпадал в кризи, по думите на Илиана, но те не са били нещо шокиращо. Младата жена обаче била притеснена от тези внезапни изблици. Никой не е очаквал такава развръзка.

Убил е жена си с яд, касапницата е била пълна. Дори ченгетата се втрещили, когато влезли в жилището на двойката. Детето, за щастие, не е наранено, но вече е във възраст, когато малко или много се впечатлява и всички се молят то да не запази зловещия спомен от този ден, коментираха още роднини. Според криминалисти, убийството не е било планирано и е станала инцидентно. Нещо е запалило искрата и отключило агресията на Ради, тепърва ще се установява какво.

Преди няколко години обаче сержант Георги Тепавичаров планира и изби цялото си семейство – жена си и двете им деца, после се самоуби. Тогава разследването установи, че младият мъж от същия квартал „Кючук Париж“, е имал психически проблеми и не е издържал на напрежението. Семейството е имало огромни кредити от 250 хиляди лева, което е провокирало сержанта да изпозастреля най-близките си и после себе си. Тази екзекуция е била планирана, тъй като седмица преди зверството Георги Тепавичаров е прехвърлил колата си на своя брат, а малко преди да хване пистолета занесъл храната от дома си в своя роднина. После е убил жертвите си, докато спят в леглата.

Кичука помни още едно зверство. През 2016 година 35-годишният Благой Сапунджиев уби съпругата си Йорданка и 5-годишната си дъщеричка. После се самоуби с незаконно притежаван пистолет. Причината-ревност от страна на мъжа, който искал да запази семейството си, но от месеци бил разделен с Йорданка.

Какво става в Кичука – серия от кървави престъпления и смърт на млади хора има от няколко години при нас, притеснени са в квартала. Те се чудят как да спре тази кървава вакханалия. Много от възрастните жени вече палят свещи и се молят цялата тази ужасия да спре.