Тайната на Роналдо: добра диета и здрав труд

Машината за голове Кристиано Роналдо властва в спортните медии след снощния си рецитал в Торино. В каталунския Mundo Deportivo се опитаха да разконспирират тайната на неговото спортно дълголетие и изключителните му атлетически параметри. Португалецът работи усърдно в две посоки – правилното хранене и точните физически натоварвания.

Извън менюто на CR7 винаги са били алкохолът, захарта и шоколадът. Хлябът е неразделна част от храненето, както и пастата. От масата му никога не отсъстват плодовете, зеленчуците, рибата (най-вече треска) и кафявият ориз. Салатата с пресни домати, тортилата и пилешкото месо неизменно попадат на трапезата. Роналдо приема и хранителни добавки, които да допълнят всичко, от които има нужда неговият организъм.

Хранителният режим е съобразен с часа на тренировките и мачовете. Закуската винаги е била с много въглехидрати, които да бъдат изгорени по време на предстоящата тренировка. Роналдо обръща много сериозно внимание и на хидратацията на тялото си, приемайки голямо количество течности.

В спортния център “Валдебебас” работи заедно с професор Антонио Пинтус, отделяйки сериозно внимание на различните мускулни групи. Тайната на страхотния му отскок се крие в здравата работа за четириглавите мускули (квадрицепс), трицепс и бицепс, усърдните тренировки за коремна мускулатура и гръбначния стълб. Навършил вече 33 години, номер 7 се намира в чудесна физическа форма, а това се дължи и на правилното дозиране на силите през дългия футболен сезон.