ПЕТА скочи остро: Лондон е виновен за смъртта на животните на Скрипал!

Британското подразделение на организацията за защита на животните ПЕТА иска да се разследват обстоятелствата, при които са загинали животните на семейство Скрипал – морските свинчета и приспиването на котката. Според организацията вината за смъртта е на британските власти, предават местни медии.

Морските свинчета са умрели от жажда, а котката е била стресирана и поради това е трябвало да бъде „приспана”, съобщават от Министерството на околната среда, храните и селското стопанство.

По-късно животните са били кремирани в лабораторията „Портън Даун“. Още една котка е успяла да избяга от къщата като съдбата ѝ все още не е известна.

„Животните не трябваше да бъдат оставяни в къщата. Очевидно е, че те е трябвало да бъдат спасени. ПЕТА призовава към разследване, за да се определи защо това е било допуснато“, съобщава организацията.

Директор на британския клон на ПЕТА Елиза Алън окачестви инцидента като „трагедия“ и хвърли вината за съдбата на домашните любимци на Скрипал върху британските власти.