Прокуратурата потвърди за затворника-беглец и разпространи първа негова снимка

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник. Вчера Георги Т., с прякор Жоро Манджата е духнал от затвор в Пловдив.


 

Той е на 42 и изтърпява влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Затворникът е напуснал външен обект  край Пловдив, където е работил и не се е прибрал в затвора. Георги Т. е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ .
 
Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Т. е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на Георги Т. Заплашват го до 3 години затвор за бягството.