Прокуратурата погна Кевин Спейси (Обзор)

Прокуратурата в Лос Анджелис извършва проверка във връзка с обвиненията в сексуални посегателства срещу бившия изпълнител на една от главните роли в сериала „Къща от карти“ Кевин Спейси, съобщиха световните агенции.

Материалите, касаещи обвиненията,са били получени на 5 април, като с тяхното разглеждане се е заел отделът, специализиран в престъпленията от сексуален характер. Информации за предявените срещу актьора официални обвинения все още не са постъпвали.

Скандалът около Спейси избухна в края на месец октомври миналата година, след като американският актьор Антъни Рап го обвини в сексуални посегателства, които се случили преди 30 години. Самият Спейси заяви, че не си спомня за инцидента, но призна своята хомосексуалност. По-късно негов представител изтъкна, че актьорът се е обърнал за лечение и ще премине през медицински прегледи.

Впоследствие медиите съобщиха, че осем души, участвали в снимките на „Къща от карти“, са се оплакали от посегателства от негова страна. Те уточниха, че Спейси се е докосвал до тях без разрешение и си е позволявал непристойни забележки по техен адрес.

Обект на внимание от страна на актьора били предимно млади мъже, чиито имена не бяха разкрити. С аналогични обвинения срещу Спейси досега са излезли около 30 души.

 

САЩ