Скандален арест, 5 часа в белезници и срам за кметицата на “Младост“ в центъра на София (ОБЗОР)

Кметицата на столичния район „Младост“ – Десислава Иванчева, днес бе спряна от два автомобила със сини буркани пред Спортната палата в София. В нея са открити 70 000 евро подкуп, които се счита, че са първата вноска от сума на стойност 250 000 евро, срещу които тя ще издаде разрешително за строеж в столичния жилищен комплекс.

5 qasa Иванчева бе държана окована в белезници в центъра на София, докато качулати спецченгета и служители на Комисия за противодействие на корупцията тарашиха автомобила й.

Междувременно трафикът край Спортната палата бе силно затруднен, а придвижването на хилядите автомобили почти невъзможно.

По-рано днес адвокатът на Иванчева – Върбан Върбанов, призна, че не е извикан от нея, а от следовател, който се намира на мястото. Не се знае дали той до края ще остане неин защитник. 

„Преди час ми се обадиха и ми казаха, че се извършват процесуално-следствени действия. Към момента нищо не знам. Все още не е ясно в какво е обвинена клиентката ми“, заяви адвокатът. 

Служители на КПКОНПИ и полицията окупираха сградата на кметството в столичния район „Младост” през деня. Служителите на общината не бяха допускани до сградата, а тези, които бяха вътре, не могажеха да излязат. Служителите на реда не даваха никакви обяснения. Събираха документи и проверяваха данните на хората. В сградата имаше и служители на комисията “Антикорупция”.

Оператор: Съйко Съев

Човекът, който лансира закопчаната кметица на район Младост – Десислава Иванчева, е Георги Кадиев. След скандалната акция в центъра на София, той изрази мнението си относно случая в социалната мрежа. „“Иванчева никога не е била мое “протеже”. Издигнаха я протестиращите от Младост, без каквато и да е намеса от наша страна. 100% от концепция, логистика, финасиране и поне 80% от изпълнение на кампанията бяха от „Нормална Държава“. Направихме го с вярата, че помагаме на гражданското общество.“, сподели той.

Около 18:30 Иванчева бе прибрана, заедно с другите две задържани дами, в Спортната палата. Колата й пък бе вдигната и откарана към паркинга на Следствието. Разследващите събраха доказателствата в няколко куфарчета и се разотидоха минути по-късно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ