Първи думи на хванатата с подкуп кметица Десислава Иванчева след извеждането й от Спортната палата! (ВИДЕО)

Преди минути кметицата беше изведена от Министерството на младежта и спорта от полицейски автомобил. По неофициални данни не 70, а 56 хиляди евро са намерени в колата на Иванчева. През повечето време тя не е имала достъп до своя адвокат, а разследващите са броили и описвали парите намерени при задържането на кметицата, съобщава Нова телевизия.


„За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 имаме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше”, каза кметицата на столичния район.

Акцията започна по обед и продължи над 10 часа. След началото на проливния дъжд кметицата и заместничката й бяха задържани в Министерството на спорта.Акцията е на новия антикорупционен орган.

По неофициални данни става въпрос за дълго забавяне на издаване на разрешително за строеж на инвеститор. Освен в центъра на София, акцията продължи и в районната администрация на „Младост”, където от спецпрокуратурата проверяваха документи.