Мистерията се заплита! Пилотът на разбилия се Ту-154 опитал да кацне в Черно море

Пилотът на разбилия се в Черно море руски самолет се е опитал да кацне във водата. Това показват намерените отломки от опашната част на летателния апарат, съобщава РБК, цитирана от „Пик“. Според очевидци, самолетът е летял ниско, набирайки височина.

„Водолазите намериха части на самолета от крилата до опашната част. По предварителни данни, повредите свидетелстват за това, че пилотът е искал да приземи самолета във вода“, заяви източник от властите.

Според специалисти повредите свидетелстват, че пилотът е искал да приводни самолета. Полетът с 84 пътници и 8-членен екипаж катастрофира в неделя. Според някои версии причина за инцидента е попадане на предмети в двигателя.

Специалисти не отричат възможността машината да е била заредена с некачествено гориво, което е довело до загуба на мощност и спиране на двигателя. Възможно е и пилотът на самолета да е допуснал грешка. В издирвателните операции участват близо три хиляди души. В това число 200 водолази.

Край Сочи са пристигнали много кораби и самолети на руските военни сили, които също претърсват района. Семействата на загиналите при самолетната катастрофа ще получат по 1 милион рубли.

 

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!