България е парализирана! Снегът не спира да вали, затворени са пътища, хората бедстват! Премиерът Борисов дава извънреден брифинг

Снимка Булфото

Много пътища в страната са тотално затворени заради снега и усложнената зимна обстановка. Последните вести са за Добрич, където всички пътища са затворени. Бедствено положение е обявено в Тополовград, където също са затворени пътищата и никой не може да мръдне наникъде, съобщи Пик.

 

в 21.30 ч тази вечер агенция Пътна инфраструктура ще даде брифинг. В него ще участват премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Теменужка Петкова, Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов и др. 

В последните минути стана ясно, че е ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Варна, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура. В двете посоки е ограничено движението по магистрала Черно море. 

Забранено е движението на всички МПС на територията на област Силистра по път l-7 Силистра – Шумен и lll-701 Грънчарово-Нови пазар поради ограничения на територията на област Шумен. Затваря се за движение път II-48 Омуртаг – Котел за всички МПС поради навявания в района на с Зелена Морава. Ограничава се движението по път III-7008 Малък Манастир-Голям Манастир за всички МПС поради снеговалеж.

Ограничава се движението по второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Шумен.

Затворени са Петолъчката, както и участък от магистрала Тракия при Ихтиман. 

Забранено е движението на товарни автомобили над 12 т по пътя Княжево – Тополовград – Харманли, а всички останали МПС трябва да се движат задължително с вериги. 

Проходът Хаинбоаз е затворен и няма да бъде отворен до утре, по информация от полицията. Пътуването става през прохода Шипка, където пътят е заснежен, но се пътува нормално

По-рано днес стана ясно, че два автобуса с пътници са закъсали в преспите по пътя Бургас-Трояново. Автобусите бяха блокирани поне два часа. Обстановката в общината е тежка – има преспи, които не позволяват нормалното придвижване. 

В София основни пътища останаха непочистени в час пик, вероятно заради несмогване на машините да почистят непрекъснатия сняг. За известно време бе затворен участък от пътя за Перник заради аварирал тир. 

 3 000 машини участват в разчистването на републиканската пътна мрежа. Това съобщи в Ловеч министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя заяви, че във връзка с тежката зимна ситуация в страната в момента за разчистването на пътищата помагат и военни. „За да могат да осигурят пробива на пътищата или да могат да осигурят основно работата на ремонтните екипи по електрозахранването“, каза тя. Намесата на военна техника се налага в крайните североизточни райони на страната. 

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!